MEGFAGYOTT MODERN

A magyar héjépítészet aranykorát bemutató 'Megfagyott modern' című kiállítás fókuszában a II. világháborút követő időszak áll. Az általános építőanyag-hiány komoly kihívás elé állította a tervezőket, mely invenciózus szerkezeti megoldásokat eredményezett. A gazdaságos tervezésre való törekvés egy egész generáció gondolkodásmódját határozta meg, földrajzi helytől függetlenül.

A kiállítás a 'Nervi-Architecture as Challenge' kiállítást kíséri, így foglalkozik Nervi lehetséges hazai hatásának bemutatásával is.

A kiállítás 2016. május 5-24-ig a FUGA Budapesti Építészeti Központban tekinthető meg.

Kultúra és kutatás: a kiállítás szélesebb közönséget szólít meg, egyben segít feltárni, bemutatni a hazai építészet méltatlanul kevéssé ismert szeletét. A vasbeton építészet korai szakasza az ipar és a tervezők olyan együttműködésére példa, amely napjainkban is fontos előkép lehet. A ’Megfagyott Modern’ kiállítást megalapozó kutatás fontos példája az interdiszciplináris együttműködésnek. A kiállítás a szélesebb közönség mellett kiemelten szól az építészet és a szerkezettervezés iránt érdeklődőknek.

Ez egy nonprofit egyetemi projekt. Az Ön segítségével még jobb lehet. A projekt megvalósulásáról a fogadjörökbe oldalon tudhat meg többet.

Találkozzunk tavasszal!